2012. június 12., kedd

A legfontosabbak








Az Illuminate Canada hatodik éve foglalkozik munkaközvetítéssel, és emigrációval.
Kanadában lehetőségük van a külföldieknek munkát vállalni, de ehhez szükséges a work visa (munkavállaási engedély). Nagyon sok olyan szakma van, amelyekben nincs itt elég szakember, ezért a hozzánk hasonló cégek elmennek a munka adókhoz, felmérik az igényeiket teljesen, és megpróbálják megszerezni a legmegfelelőbb embereket az adott munkakörre. Miután megcsináltuk az előzetes meghallgatást, utána maga a munka adó végzi ezt el, majd a mi cégünk elindítja a beutazáshoz, munkavégzéshez szükséges feladatok ellátását.

Azért írtam, hogy más szakmák is érdekelnek minket, mert láthatóan nagyon sok olyan szakma van, amire nagy a kereslet a munka adók részéről, de előbb ezt nekünk fel kell mérni, majd megkötni velük a szerződést, hogy kiajánlhassuk nektek.

Mivel az első, és legfontosabb az, hogy a jelentkező megfelelően beszéljen angolul, ezért nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy nem azért írtam a hirdetésbe, hogy angolul beszélő, mert szerettem volna kitölteni a hirdetési felületet, hanem azért, mert akkor tudjuk megszerezni az engedélyt a beutazáshoz, ha a jelentkező rendelkezik az előírásban szereplő követelményekkel. Enélkül nem segíthetünk.

Elhiszem, hogy a lehetőég nagyon nagy (ezért próbálom felétek is megnyitni), de az idő nekem is véges, az én feladatom az az, hogy munka adókat találjak, számomra ez a munka csupán szorgalmi feladat, csak segíteni szeretnék, ezért akkor sem lesz több időm, ha türelmetlenkedtek, vagy sürgettek. Leszögezném, hogy én nem kapok egyetlen centet sem azért, hogy bárkit is kiközvetítek, én a beszervezett cégek után kapok jutalékot, ezért kérem, hogy mindenki legyen türelemmel. Tudom, hogy ez a legnehezebb, de ha valaki Kanadába készül, akkor ez az első, és legfontosabb, hogy megtanulja.

Az önéletrajzokat angolul szeretném megkapni, és egyelőre nem szükséges semmi további (fénykép, és bizonyítványok másolata). Fényképek nem kellenek, bizonyítványok pedig később. Az önéletrajzokban törekedjetek felsorolni az adott munkához kapcsolódó MINDEN tapasztalatot, sőt jobb, ha részletesen kitértek a fázisokra. Ha több munkához értetek, akkor sem kell minden önéletrajzba ezt beleírni, legyen az önéletrajz az adott szakmához igazítva. Ha valamely munkát nem hivatalosan végeztétek, akkor is írjátok be, számunkra a tapasztalatotok a fontos, és nem az, hogy be voltatok-e jelentve, vagy sem. A tanulási idő alatti gyakorlat is tapasztalatnak számít. Más a kanadai önéletrajz, és más a magyar. Megpróbálok később keresni nektek példákat, most csak szeretném gyorsan világossá tenni az egészet, de ti is találtok a neten nagyon sok sample-t minden szakmában.

 Tehát a menet: elküldi az ANGOL NYELVŰ resume-t, utána én továbbítom. Kiválogatjuk a munka adó igényei szerint (amelyeket mi már teljesen felmértünk), és a megfelelő jelentkező skype-n csinálja az interview-t a leendő munka adóval. ha ez rendben ment, akkor az iroda elindítja a papírmunkát, aminek a hosszúsága az adott szakmától függ. (egyetemi végzettségnél sokszor hosszabb). Egészségügyi képzettséget nem tudunk elfogadni, az nagyon szigorú itt, és néhány mérnöki képzést sem. Most nyitott LMO-k vannak az adott szakmákra (vízvezeték szerelők, és tetőfedők) ami azt jelenti, hogy a Service Canada már szintén várja a jelentkezőket, ugyanis nagyon kellenek az adott cégeknek, ők gyorsabban ki tudnak utazni. A többi szakmára az én feladatom felhajtani a munkát, és utána tudjuk elindítani a folyamatot.

A kiutazást a munka adónak kell fizetnie, erre törvény van Kanadában. Szerződéssel vesszük fel az embereket, azaz nem nekünk fognak dolgozni, ugyanolyan állományban lesznek, mint bárki más. Ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, mint bármelyik más munkavállaló. Viszont Kanadának szüksége van a szakképzett emberekre, ezért van az, hogy megadja a letelepedést a megfelelő itt töltött idő után.





Bejegyzés összecsukása